اختلالات عصبی_رشدی چیست؟
آشنایی با اختلالات عصبی_رشدی
اختلالات عصبی_رشدی مجموعه ای از بیماری ها هستند که در دوره رشد شروع می شوند. این اختلالات دسته ای از اختلالات روانی هستند که اغلب قبل از اینکه کودک وارد دبستان شود و با نقایص رشدی مشخص می شوند که اختلالاتی را در عملکرد شخصی، اجتماعی، تحصیلی یا شغلی ایجاد میکند.
اختلالات عصبی_رشدی اختلالاتی هستند که در آنها، روند رشد مغز و دستگاه اعصاب مرکزی به درستی طی نمیشود. مغز بخش متفکر و هدایت کننده اندامهای بدن است. با اختلال در این بخش کارکردهای فرد تحت تاثیر قرار میگیرد. دستگاه اعصاب مرکزی نیز نقش هدایت و انتقال دستور از مغز به اندامهای بدن را دارد. اختلالات عصبی رشدی با ایجاد نقص در این دو بخش بر هیجان، توانایی یادگیری، رشد فرد و حافظه اثر مخرب دارند.
این اصطلاح به مشکلاتی در عملکرد مغز اشاره دارد که همزمان با رشد فرد بر حافظه، توانایی یادگیری و هیجانات تاثیر منفی میگذارند.
طبقه بندی اختلالات عصبی_رشدی
- ناتوانی های عقلانی (Intellectual Disability)
- اختلالات ارتباطی (Communication Disorders)
- اختلال طیف اوتیسم (Autism Spectrum Disorder)
- اختلال کاستی توجه/بیش فعالی (ADHD)
- اختلال یادگیری خاص (Specific Learning Disorder)
- اختلال حرکتی (Motor Disorders)
ملاکهای تشخیص اختلالات رشد عصبی
در تشخیص اختلال عصبی_رشدی ترکیبی از علائم افزایش یا کاهش و تاخیر در دستیابی به نقاط مورد انتظار رشدی، نقش دارند. بعنوان مثال اختلال طیف درخودماندگی هنگامی تشخیص داده میشود که نقایص ارتباطات اجتماعی با رفتارهای تکراری بیش از حد، علایق محدود و اصرار بر یکنواختی همراه باشد.