انیاگرام چیست؟

انیاگرام یک مکتب  تیپ‌شناسی شخصیت است که در آن افراد  به 9 دسته‌ی شخصیتی تقسیم می‌شوند. هر یک از این دسته‌ها دارای خصایص، ویژگی‌ها، اخلاق و نمودهای رفتاری متفاوتی نسبت به دیگر تیپ ‌ها هستند که زیر مجموعه‌ی سه محدوده‌ی “فکری ، حسی و شمی” طبقه‌بندی می‌شوند.

در انیاگرام تیپ‌های شخصیتی با خطوطی به یکدیگر متصل شده اند که معرف نحوه‌ی تغییر رفتار هر تیپ در شرایط “تنش روانی” و “ایمن روانی” هستند. آدم‌ها در این شرایط، نمود رفتاری تیپ شخصیتی دیگری را بروز خواهند داد. درضمن هر تیپ می‌تواند ویژگی‌های یکی از تیپ‌های کناری خود را نیز داشته باشد.

انیاگرام به ما کمک می‌کند که خود را بشناسیم و دیگران را درک کنیم. از ترس‌ها و تمایلات پنهان‌ خود آگاهی پیدا کنیم و هیجانات  را برای رسیدن به مراحل بالای رشد فردی و توسعه شخصیتی تحت کنترل در آوریم. در کنار یکدیگر آرامش داشته باشیم و با خودمان به صلح درونی برسیم.

توضیحات بیشتر را اینجا گوش کنید

دوره‌ی مقدماتی

لایو صحبتی درباره‌ی ماهیت و کلیات انیاگرام با استاد عدل

دوره‌ی مبتدی

توضیحاتی اجمالی درباره‌ی هر تیپ شخصیتی در انیاگارم

دوره‌ی متوسط

شرح مفصل تیپ‌های شخصیتی و خصوصیات هر یک از آن‌ها

دوره‌ی پیشرفته

هنوز منتشر نشده...

دوره‌ی حرفه‌ای

هنوز منتشر نشده...

حکمت انیاگرام ریشه‌ای هزاران ساله دارد

این مکتب، ترکیبی از  سنت‌های  باستانی و علم روز روانشناسی است. خواستگاه  اولیه‌ی آن مشخص نیست اما حدس زده می‌شود که ریشه‌ی بهاراتی داشته باشد. اولین اسناد به جا مانده اما  به 500 سال پیش  از میلاد مسیح و “ارشمیدوس”  باز می‌گردد،  او این دانش را از ایران به یونان برد و پس از  او “افلاطون” ، نوافلاطونیان و “فلوطین” به بسط آن کمک کردند. پس از ظهور و گسترش ادیان، عرفای مسیحی، کابالیست‌های یهودی و صوفیان مسلمان نیز  از آن بهره بردند تا نهایتا در اوایل سده‌ی 19 میلادی “گورجیف” با استفاده از انیاگرام، کارگاه‌های رشد فردی را بنیان نهاد. شاگردان مکتب او مانند “ایچازو” و “نارنجو” انیاگرام را کلاسه  و مدون کردند و  امروزه  انیاگرامیست‌هایی نظیر “پالمر” ، “مک‌کی” ، “ریسو” ، “بوغدا” و “هادسون” آن را گسترش و آموزش می‌دهند.

مقالات کلی (انیاگرام)

9 الگوی نگاه به جهان

معرفی جامع تیپ‌های شخصیتی

تیپ 1 - کمال‌گرا
تیپ 9 - صلح‌جو
تیپ 8 - رئیس
تیپ 2 - یاری‌گر
تیپ 3 - بازیگر
تیپ 4 - رمانتیک
تیپ 5 - محقق
تیپ 6 - شکاک
تیپ 7 - پرشور