مشکلات جنسی در مردان
مشکلات جنسی آقایان را بشناسیم
سلامت جنسی فارغ از سن، موقعیت اجتماعی یا گرایش جنسی فرد، بخش مهمی از زندگی یک مرد است که علاوه بر کمک به بهبود کیفیتِ زندگیِ زناشویی، از بنیان های مهم و اساسی زندگی زوجین محسوب می شود.
مشکلات جنسی در مردان بسیار شایع است و ازجمله عوامل بسیار تاثیر گذار بر سلامت فرد به حساب می آید؛ اما خبر خوب آن است که امروزه بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت جنسی قابل درمان است. بنابراین، درمیان گذاشتن این مشکلات با درمانگرِ متخصص اهمیت ویژه ای دارد و در بسیاری موارد می تواند به فرد کمک کند.
اختلال عملکرد جنسی در متون تخصصی به صورت (( ناتوانی در برقراری رابطه جنسی رضایت بخش )) تعریف شده است که تا حد زیادی به تفسیر هر شخص از واژه ی (( رضایت بخش)) بستگی دارد اما به طور کلی اختلال عملکرد جنسی با هر تعبیری می تواند بر کیفیت زندگی فرد تاثیر گذار بوده وحتی مهمتر از آن ممکن است اولین علامت یک مشکل پزشکی یا روانشناختی دیگر باشد. بنابراین هرگونه شکایت جنسی را باید جدی گرفت و مورد ارزیابی قرار داد.
با سازوکارعملکرد جنسی آشنا شویم
فعالیت جنسی شامل هماهنگی بین سیستم های مختلف بدن است. هورمون ها و مسیرهای عصبی برای ایجاد تمایل جنسی باید هماهنگ باشند. همچنین، رگ های خونی، اعصاب و آلت تناسلی مرد، باید برای نعوظ کافی و حفظ آن در رابطه جنسی به طور هماهنگ عمل کنند تا سرانجام عضلات و اعصاب درهمکاری با مجرای فیزیولوژیکی اسپرم (از بیضه ها تا مجرای ادرار) باعث ایجاد انزال شوند.
به طور کلی با آنکه ارگاسم پدیده ای پیچیده است که هنوز کاملا شناخته شده نیست، اما می دانیم که شامل هماهنگی عضلات و اعصاب می باشد؛ بنابراین هنگامی که اختلال عملکرد جنسی وجود دارد، پزشک باید تمام مشکلات احتمالی این زنجیره از حوادث را ارزیابی نماید.
انواع اختلالات جنسی در مردان
اختلالات عملکرد جنسی شامل اختلالات مربوط به میل جنسی، نعوظ، انزال و ارگاسم می باشد که در این مقاله هر یک از آنها را به طور جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد. نکته مهم آن است که به یاد داشته باشیم برخی شرایط خاص پزشکی ممکن است باعث بروز همزمان دو یا چند مورد از این اختلالات در یک فرد بشود.
تشخیص مشکلات جنسی در آقایان
ارزیابی اختلال عملکرد جنسی با یک شرح حال پزشکی ، جنسی و روانشناختی دقیق آغاز می شود، و پس از آن یک معاینه کامل از بدن فرد انجام می گیرد. مرحله دوم را نباید نادیده گرفت زیرا اختلال عملکرد جنسی دلایل زیادی دارد. گاهی اوقات ، شریک جنسی بیمار نیز می تواند در ارزیابی بهتر به پزشک کمک نموده و همچنین می تواند اطلاعات مفیدی را نیز به همراه داشته باشد.
ما متوجهیم که برخی از سوالاتی که توسط پزشک پرسیده می شوند ممکن است بسیار خصوصی باشند و در شما باعث ایجاد خجالت شود و احساس کنید که نمی توانید به طور کامل به آنها پاسخ دهید اما از آنجا که ارائه اطلاعات مناسب بسیار ضروری است، سپری نمودن زمان کافی تا ایجاد رابطه ای امن که شما بتوانید به راحتی پیرامون مساله خود صحبت کنید مفید و قابل درک است.
برخی از سوالاتی که پزشک می تواند بپرسد ممکن است مربوط به تعداد دفعات روابط جنسی، گرایش جنسی شما، فراوانی یا کیفیت روابط جنسی شما به صورت رضایت بخش و تعداد شرکای جنسی تان باشد. همین طور ممکن است سوالاتی در مورد شکایاتی غیر از مسایل جنسی نیز پرسیده شود.
معاینه کامل بدنی نیز شامل ارزیابی نبض پاها ، معاینه دقیق دستگاه تناسلی خارجی (آلت تناسلی ، کیسه بیضه و پرینه) و رفلکس های آنها می باشد.
یکی از آزمایش های احتمالی، آزمایش حالت تورم ( توموس) شبانه برای ارزیابی نعوظ شبانه است.همچنین امکان دارد پزشک شما در راستای تشخیص علل احتمالی اختلال عملکرد جنسی آزمایش هایی را برای بررسی عملکرد رگ های خونی آلت تناسلی یا کارکرد سیستم عصبی ، لازم بداند.
درمان مشکلات جنسی در آقایان
برنامه درمانی بستگی زیادی به علت دقیق بروز مشکل جنسی دارد. اگر علت آن روانشناختی باشد، کمک از یک روانپزشک یا روانشناس می تواند بسیار مفید باشد. درمان های مبتنی بر رویکرد شناختی- رفتاری به طور معمول در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین گاهی استفاده از زوج درمانی نیز می تواند مفید واقع شود .
چنانچه علت کاهش میل جنسی به دلیل مصرف داروهایی خاص باشد ، گاهی اوقات داروهایی با کارکرد مشابه اما بدون عوارض جنسی جایگزین می شوند و یا ممکن است جایگزینی هورمونی، پیشنهاد شود. به هر حال لازم است در مورد هر گونه تغییر در میل جنسی که تجربه کرده اید با پزشک خود صحبت نمایید.
میل جنسی پایین ( کم ) چیست؟
از اصطلاح ((میل جنسی پایین)) زمانی استفاده می شود که میل جنسی کاهش یابد یا وجود نداشته باشد. همچنین این تعریف با توجه به میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است. بعضی از آقایان می توانند با آنچه گروهی دیگر از مردان فعالیت جنسی کم می دانند، بسیار راضی باشند.
مشکلات میل جنسی درصد کمی از مردان را در جمعیت عمومی شامل می شود. ((میل جنسی)) عمدتا یک پدیده هورمونی و مغزی است و نیاز به سطح نرمال تستوسترون (هورمون مردانه) در خون و میزان جذابیت درک شده از شریک آن رابطه دارد.
علائم پایین بودن میل جنسی :
شخصی که تمایل جنسی ندارد ، نمی خواهد رابطه جنسی را آغاز کند و اگر رابطه آغاز شود، میل جنسی کم ممکن است خود را به صورت ناتوانی در رسیدن به نعوظ نشان دهد. اگر بیمار، اولین قسمت از اختلال نعوظ را بدون علائم جنسی قبلی و نعوظ شبانه کافی تجربه کند، علت آن احتمالاً روانشناختی است و مشکل نعوظ نیست. همچنین تعیین اینکه آیا میل جنسی کاهش یافته یا اینکه فرد همیشه نسبت به روابط جنسی چنین احساسی داشته است دارای اهمیت می باشد.
عوامل موثر در پایین بودن میل جنسی آقایان
دلایل فراوانی در کاهش میل جنسی آقایان موثر بوده است؛ از جمله :
– استفاده از داروهایی نظیر: داروهای SSRI، آنتی آندروژن ها ، مسکن های مهارکننده 5 آلفا ردوکتاز و داروهای افیونی .
– اعتیاد به الکل
– افسردگی
– خستگی
– اختلال جنسی کم کاری
– داروهای تفریحی
– مشکلات رابطه
– سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
– اختلال انزجار جنسی
– بیماری های سیستمیک
– کمبود تستوسترون
– استرس
– کمبود وقت
– سابقه سوء استفاده جنسی
– مشکلات هورمونی مانند پرکاری تیروئید
عوامل خطر در کاهش میل جنسی
این عوامل عبارتند از :
– افزایش سن، زیرا غلظت تستوسترون با بالا رفتن سن کاهش می یابد
– مصرف الکل
– سوتغذیه
– سیگار کشیدن
– مصرف دارو
– شرایطی که باعث کاهش تستوسترون، افسردگی، هیپرپلازی خوش خیم پروستات، درد و سرطان پروستات می شوند و نیازمند درمان دارویی می باشند.
اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی) چیست و چه کسانی به آن مبتلا می شوند؟
اختلال نعوظ ، ناتوانی در به دست آوردن یا حفظِ نعوظِ مطلوب است. شیوع اختلال نعوظ با توجه به سن بیمار متفاوت است. حدود 16٪ از مردان 50 تا 59 سال از اختلال نعوظ رنج می برند و 44٪ از افراد 70 تا 75 ساله نیز دچار این اختلال می شوند .
به طور کلی سه نوع نعوظ وجود دارد :
آنهایی که در اثر تحریک لمسی ایجاد می شوند ، آنهایی که در اثر تحریک ذهنی به وجود می آیند و آنهایی که مردان هنگام خواب تجربه می کنند. این طبقه بندی تا زمانی دارای اهمیت است که علت اصلی اختلال نعوظ مشخص نشده باشد.
برای انجام نعوظ ، مردان نیاز به محرک دارند. آنها نیازمند رسیدن خون به عروق بوده و همچنین دارای رگ هایی هستند که می توانند خون را در جای خود قفل کنند. وجود هریک از مراحل متعدد در این سیستم، می تواند اختلال نعوظ را به مشکلی پیچیده جهت بررسی تبدیل نماید.
علائم اختلال نعوظ
این اختلال باعث می شود که آلت تناسلی مرد نتواند نعوظ را به دست آورده و یا حفظ کند. در صورت عدم امکان دستیابی به نعوظ و حفظ آن ، پزشک قبل از هر چیز ، وجود نعوظ شبانه و کیفیت آن را بررسی می نماید . کیفیت نعوظ را می توان با توجه به سفتی و عملکرد ارزیابی نمود. ( اینکه آیا آلت تناسلی مرد به اندازه کافی نعوظ دارد که نفوذ در واژن را ممکن نماید؟)
اختلال نعوظ با شروع ناگهانی و عدم سابقه قبلی اختلال عملکرد جنسی ،نشان دهنده وجود دلایل روانشناختی است، مگر اینکه جراحی قبلی یا ضربه تناسلی وجود داشته باشد. از بین رفتن نعوظ های شبانه نیز نشان دهنده یک علت عصبی یا عروقی است. در نهایت ناپایداربودن نعوظ، ممکن است به دلایل زمینه ای روانشناختی یا مشکلات عروقی روی دهد. اگر مشکلی در عملکرد نعوظ خود مشاهده کرده اید با پزشک خود صحبت کنید.
عواملی که باعث اختلال نعوظ می شود
اختلال نعوظ می تواند دلایل متعدد بالقوه ای داشته باشد ؛ از جمله :
الف) دلایل نورولوژیک شامل:
– سکته
– آسیب نخاعی یا کمر
– بیماری مولتیپل اسکلروز
– زوال عقل
– ضربه لگن
– جراحی پروستات (حتی با جراحی های محافظت از اعصاب، بازیابی عملکرد طبیعی جنسی تا 24 ماه طول می کشد)
– پریاپیسم
– تومور سیستم عصبی
– صرع
– نوروپاتی دیابتی
ب) علل عروقی شامل:
– فیستول شریانی
– دیابت
– تصلب شرایین
– ناهنجاری های مادرزادی
پ) دلایل هورمونی شامل:
– سطح پایین تستوسترون خون (بیمار می تواند نعوظ را به دست آورد اما برای نفوذ به داخل واژن همیشه کافی نیست)
– هیاپرپرولاکتینمی
– پرکاری تیروئید
– کم کاری تیروئید
– بیماری کوشینگ
– بیماری آدیسون
ت)علل دارویی شامل :
داروهای ضد افسردگی به طور عمده SSRIها
– اسپیرونولاکتون
– مسدود کننده های سمپاتیک (کلونیدین ، گوانتیدین یا متیل دوپا)
– داروهای ادرار آور تیازید
– کتوکونازول
– سایمتیدین
ث) علل اختلال عملکرد آلت تناسلی آقایان شامل
– بیماری پیرونی
ج) دلایل روانشناختی شامل:
– از دست دادن احساس نسبت به طرف مقابل
– استرس
– ترس از عدم عملکرد
چ) دلایل عملکردی شامل:
– دوچرخه سواری (زیرا باعث تحریک اعصاب و بافت آلت تناسلی در مرد می شود)
عوامل خطر برای اختلال نعوظ
عوامل خطر برای اختلال نعوظ شامل این موارد است:
– چاقی
– سیگار کشیدن
– دیابت
– فشار خون بالا
– کلسترول بالا
– بیماری قلب و عروقی
– استفاده از دارو
– آپنه انسدادی خواب
– سندرم پای بی قرار
– اسکلروز سیستمیک (اسکلرودرمی)
– بیماری پیرونی
– درمان سرطان پروستات.
درمان اختلال نعوظ
امروزه گزینه های زیادی برای مردانی که از اختلال نعوظ رنج می برند وجود دارد. پزشکان پیش ازتوصیه به استفاده از کمک های دارویی ، ممکن است تغییر در عادات زندگی را پیشنهاد کنند. از آنجا که بسیاری از دلایل اختلال نعوظ به گونه ای است که تغییر در سبک زندگی تأثیر مثبتی بر بهبود آنها خواهد داشت ، پرداختن به این موارد می تواند مفید واقع شود. بنابراین، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم، ترک سیگار و محدود کردن مصرف الکل می تواند برعملکرد نعوظ موثر باشد. تغییر در سبک زندگی حتی می تواند استفاده از یک صندلی دوچرخه مناسب تر برای دستگاه تناسلی باشد.
درمان های غیر جراحی برای اختلال نعوظ
الف) درمان با داروهای خوراکی
اولین خط درمان دارویی ، دسته ای از داروها به نام بازدارنده های فسفودی استراز (PDE-5) است. این گروه شامل سیلدنافیل (ویاگرا)، واردنافیل (لویترا) و تادالافیل (سیالیس) است. این داروها توانایی دستیابی و حفظ نعوظ را بهبود می بخشند ، اما تحریک جنسی برای عملکرد این دارو همچنان لازم است. استفاده از این داروها باید مدتی قبل از برنامه ریزی رابطه جنسی انجام شود، اما مدت زمان آن طولانی می باشد. این داروها دارای عوارض جانبی از جمله اختلالات بینایی ، گرگرفتگی ، کمر درد و درد عضلانی می باشند که البته بیشترِ عوارض با گذشت زمان کاهش می یابد و معمولاً هیچ عارضه جانبی وجود نخواهد داشت. اگر از نیترات استفاده می کنید، مهار کننده های فسفودی استراز توصیه نمی شود زیرا اگرهر دو دارو به طور همزمان مصرف شوند می توانند افت فشار خون شدید (فشار خون پایین بیش از حد) را به دنبال داشته باشند.
انواع دیگری از داروهای خوراکی نیز موجود است. آپومورفین نعوظ آلت تناسلی را افزایش می دهد.داروهای زیادی وجود دارد، اگر داروی اول جواب نداد باید انواع دیگر دارو را از پزشک خود بخواهید. همچنین سایر گزینه های درمانی نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.
ب) درمان مجاری ادرار
از انواع دیگر درمان محلول دارویی مایعی است که می تواند در مجرای ادرار قرار گیرد و منجر به بهبود نعوظ شود . نعوظ را می توان با استفاده از یک نوار الاستیک در پایه آلت تناسلی مرد نیز حفظ نمود.
پ) تزریق داخل قاعده آلت تناسلی
تزریق در قاعده آلت تناسلی (داخل اجسام غاری) می تواند به دستیابی و حفظ نعوظ کمک نماید.انواع مختلفی از محلول ها قابل تزریق هستند ( مانند پاپاورین ، آلپروستادیل و ترکیبات دارویی). این تزریق ها موثر ترین درمان های اختلال نعوظ محسوب می شوند. همچنین برای بیمارانی که نمی توانند درمان های خوراکی را تحمل کنند جایگزین مناسبی هستند.
عوارض جانبی آنها شامل پریاپیسم (نعوظ طولانی و دردناک) و فیبروز (زخم) می باشد که البته بسیار کم رخ می دهند.همچنین روش هایی وجود دارد که می تواند از این عوارض جانبی جلوگیری نماید (به خصوص نعوظ طولانی و دردناک). البته بیمارنیز باید آموزش ها و توصیه های ارائه شده در ابتدای این نوع درمان ها را جدی بگیرد. موارد منع تزریق داخل غاری شامل کم خونی سلول داسی شکل ، اسکیزوفرنی و اختلال روانی شدید است.
ت) دستگاه وکیوم
این دستگاه ، یک استوانه پلاستیکی است که به یک منبع تولید کننده خلا متصل بوده و فشار منفی ایجاد می کند و با کشیدن خون به آلت تناسلی، باعث نعوظ می گردد. برای حفظ سفتی باید یک نوار الاستیک در قاعده آلت تناسلی قرار گیرد. عوارض جانبی استفاده از این دستگاه شامل مشکلات انزالی ، درد آلت تناسلی و جمع شدن خون به دلیل پارگی رگهای خونی (اکیموز یا پتشیا) می باشد.
ث) درمان های جراحی برای اختلال نعوظ
درمان های جراحی متعددی برای اختلال نعوظ وجود دارد ؛ از جمله :
– جراحی عروق آلت تناسلی مرد
– جراحی بای پس. این جراحی زمانی انجام می شود که انسداد شریان جدا شده ، جریان خون در آلت تناسلی را مختل نموده است.
نکته مهم آن است که با هر روش جراحی، در نظر گرفتن خطر جراحی برای بیمار ضروری است و همه بیماران قادر به دریافت این نوع مداخلات نخواهند بود.
ج) پروتز
انواع مختلفی از پروتز وجود دارد (انعطاف پذیر ، مکانیکی یا بادی). بیمار باید نوعی را که ترجیح می دهد با پزشک خود در میان بگذارد. اکثر پروتزها پس از 10 تا 15 سال نیاز به تعویض دارند. عوارض جراحی پروتز شامل عفونت، نقص مکانیکی، نشتی سیلندر، سوراخ شدن، کوتاه شدن آلت تناسلی، تورم خودکار و درد می باشد.
انزال زودرس
انزال زودرس شایع ترین اختلالات انزال است. تقریباً 20 تا 30 درصد مردان دچار انزال زودرس می شوند. مشکلات انزال شامل تخلیه نادرست اسپرم، پروستات و مایع وزیکول منی از طریق مجرای ادرار می باشد.
سه نوع مشکلِ انزال وجود دارد:
انزال زودرس ( انزال بعد از حداقل تحریک جسمی یا عدم تحریک آن ).
انزال عقب مانده (انزال پس از تاخیر طولانی تحریک جسمی).
انزال رتروگراد ( ارگاسم بدون انزال است که انزال “خشک” نیز نامیده می شود)
علائم انزال زودرس
به طور کلاسیک ، انزال زودرس شامل موارد زیر است:
1– تأخیر انزالی مختصر
2– از دست دادن کنترل
3– پریشانی روانی در بیمار و / یا شریک زندگی
به طور کلی ، در انزال زودرس، انزال فقط پس از گذشت حدود یک دقیقه یا کمتر، از زمانی که داخل واژن است روی می دهد .
درانزال عقب مانده ( تاخیر در انزال) ، انزال با تاخیری طولانی از زمانی که داخل واژن است و در حالی که بیمار از رابطه جنسی راضی نمی باشد روی می دهد.
انزال رتروگراد تجربه ارگاسم خشک است. منی از مجرای ادرار خارج نمی شود؛ در عوض ممکن است به مثانه سرازیر شده یا اصلاً تولید نشود. به دنبال عمل جنسی در مورد دوم ، بیماران متوجه وجود منی در ادرار اول خود خواهند شد.
عواملی که باعث انزال زودرس می شوند:
دلایل بالقوه بسیاری برای انزال زودرس وجود دارد. این موارد شامل دلایل نورولوژیکی است که مناطق زیر را تحت تأثیر قرار می دهد:
کنترل مرکزی انزال
تحریک عصبی در دستگاه منی
تحریک عصبی در دستگاه تناسلی / پروستات
انزال زودرس ممکن است به دلیل تهویه منفی و حساسیت زیاد آلت تناسلی باشد.
انزال عقب مانده (تاخیر در انزال) ممکن است نشانه اولیه دیابت باشد یا ممکن در پی جراحی هایپرپلازی خوش خیم پروستات ایجاد شود .
انزال رتروگراد ممکن است دراثر پروستاتکتومی رادیکال ، سیستوپروستاتکتومی (برداشتن مثانه و راست روده) یا استفاده از داروهای خاص مانند مسدود کننده های آلفا (تامسولوزین) و ضد افسردگی ها ایجاد شود.
درمان انزال زودرس
درمان ها با توجه به علت انزال زودرس متفاوت خواهند بود. زمانی که وجود دلایل روانشناختی در این اختلال تشخیص داده شود، درمان جنسی زوجین یا روان درمانی می تواند مفید باشد. سایر اقدامات غیر دارویی شامل تلاش فعال برای “نگه داشتن آن” است.
دارو درمانی نیز ثابت کرده است که روش موفقیت آمیزی است. داروهایی که برای درمان انزال زودرس استفاده می شود ، مهار کننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای می باشند .
روش start-stop :
در این روش از بیمار خواسته می شود که تمرینی را انجام دهد و یا از همسر خود بخواهد که در این تمرین او را یاری دهد. در این تمرین، تحریک آلت تناسلی آغاز می شود و به محض احساس نزدیک شدن به انزال، این تحریک متوقف می گردد تا حالت انزال فروکش کند و دوباره تحریک آغاز می شود و این کار چندین بار تکرار می شود. به این ترتیب به تدریج توانایی بیمار برای به تاخیر انداختن انزال افزایش می یابد.
ارگاسم بی نظم
ارگاسم بی نظم ، ناتوانی در رسیدن به ارگاسم پس از تحریک کافی است . نکته مهم آن است که ارگاسم هنوز پدیده ای پیچیده است که به طور کامل شناخته شده نمی باشد.
عواملی که باعث اختلال ارگاسم می شود.
دلایل بی نظمی ارگاسم عبارتند از:
– اختلال روانی
– نوروپاتی دیابتی
– بیماری مولتیپل اسکلروز
– عوارض ناشی از جراحی دستگاه تناسلی
– ضربه لگن
– داروها (آلفا بلاکرها ، ضد افسردگی ها)
درمان ارگاسم بی نظم
آنورگاسمیا ( ارگاسم بی نظم) با کمک روانپزشکی یا با درمان علت های اصلی و زیربنایی بهبود می یابد.
انواع دیگر اختلال عملکرد جنسی در مردان
یکی دیگر از مشکلات جنسی ، درد جنسی است. ضایعه آلت تناسلی ، آسیب دیدگی یا بیماری پوستی می تواند دلیل آن در بین افراد مبتلا باشد. درد جنسی در مردان کمتر از زنان اتفاق می افتد.
در چه سنی مردان اختلال عملکرد جنسی را تجربه می کنند؟
در افراد مسن تغییرات طبیعی در عملکرد جنسی همواره وجود دارد. مردان مسن ممکن است علائم زیر را در زمینه اختلال عملکرد جنسی داشته باشند:
– تأخیر بیشتر بین تحریک و نعوظ
– وضوح کمتر نعوظ
– شدت کمترانزال
– حجم کمتر انزال
– زمان بیشتر به دست آمدن نعوظ
– حساسیت کمتر به محرکهای لمسی
– تستوسترون پایین
– به دست آوردن ارگاسم با سرعت کمتر
این پدیده ها را می توان با مسن تر شدن بیماران مشاهده نمود. با این وجود ، برای آنکه افراد همچنان زندگی جنسی بسیار رضایت بخشی داشته باشند می توان به آنها پرداخت.
آیا می توان از مشکلات جنسی در مردان جلوگیری کرد؟
تغییر شیوه زندگی می تواند برای کمک به درمان یا بهبود اختلال عملکرد جنسی مفید باشد ، اما مهم تر اینکه، آنها می توانند قبل از پیشروی بیماری خود، اقدامات موثری را به عمل آورند. شما می توانید با داشتن یک سبک زندگی سالم از بروز مشکلات جنسی جلوگیری نمایید. اگر سیگاری هستید، مرتباً ورزش کنید، خوب بخورید، مصرف الکل را محدود کنید و سیگار را ترک کنید. تغییر سبک زندگی به زمان و تلاش نیاز دارد، اما نتایج آن ارزشمند است.
پیش آگهی مشکلات جنسی در مردان چیست؟ آیا می توان آنها را معالجه کرد؟
پیش آگهی، با توجه به روش های درمان و بیماری های زمینه ای متفاوت است. امروزه، بسیاری از نوآوری ها ،چهره اختلال عملکرد جنسی مردان را تغییر داده است که این گزینه های متعددی را در مورد درمان در اختیار آقایان قرارمی دهد. مردان نه تنها انتخاب های بیشتری دارند بلکه فناوری هایِ در حال توسعه و داروها نیز به آنها، این امکان را داده است تا تجربه های خود را با دیگران به اشتراک گذارند.
کدام یک از پزشکان یا متخصصان مشکلات جنسی مربوط به مردان را درمان می کنند؟
روانپزشکان، روانشناسان و متخصصان جنسی( سکس تراپیست ها) می توانند در مدیریت اختلال عملکرد جنسی نقش موثری داشته باشند. هنگامی که علت اختلال عملکرد روانشناختی باشد ، روانپزشکان یا روانشناسان می توانند بسیار کمک کننده باشند. درمان هایی که شناخت و رفتار را هدف قرار می دهند معمولاً موفقیت خوبی هم دارند. درمانگران متخصص جنسی نیز می توانند در این روش های درمانی سهیم باشند.
در نهایت آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد این است که در مورد هر گونه نگرانی پیرامون عملکرد جنسی خود یا شریک زندگیتان، با پزشک خود صحبت نمایید.
منبع:
MedicineNet
Sexual Problems in Men
- Medical Author: Kevin C. Zorn, MD, FRCSC, FACS
- Medical Editor: William C. Shiel Jr., MD, FACP, FACR
Medically Reviewed on 11/15/2019
Translated by: sara ataeenezhad