به کدام خواستگار جواب منفی بدهیم؟
چرا باید به خواستگار جواب منفی بدهیم؟
طنز پردازی می گفت: “شما یادتان نمی آید، زمانی بود که دختر خانم ها به خواستگار جواب رد می دادند.” گرچه این جمله، لطیفه ای بیش نیست اما نشان از یک تحول بزرگ در عصر حاضر دارد. در گذشته های دور تا زمانی که برای ما تعریف کرده اند، همیشه این آقایان بوده اند که به دنبال همسر مناسب می گشتند اما امروز گویا این خانم ها هستند که بیشتر تمایل به ازدواج دارند و باید از بین آقایان یکی را برگزینند.
مشکلات اقتصادی، تهاجم فرهنگی و اقتضای زمان، چنین ایجاب کرده که به قول گفتنی شوهر نایاب است و اغلب بانوان، خصوصا در سنین بالاتر تقریبا به هیچ خواستگاری پاسخ منفی نمی دهند. بار ها دیده شده که حتی زمانی که خودِ دختر، مایل به ازدواج با خواستگارش نیست؛ پدر و مادر از بیم مجرد ماندن او، حرف مردم، فرهنگ غلط و غیره به دختر خود توصیه می کنند که تن به ازدواج دهد. اما نگران نباشید، چیزی که زیاد است؛ مَرد.
هیچ دخترخانمی نباید از بیم ترشیده شدن، تن به ازدواج با خواستگاری دهد که می تواند یک عـُـــــــمر زندگی وی را تباه کرده و از لذت زندگانی او و احساس خوشبختی اش بکاهد. گاهی ملاک های ازدواج، بسیار سطحی و پیش پا افتاده اند. البته که تحصیلات، مسکن، جایگاه اجتماعی، خانه و امثالهم همگی مهم هستند (خصوصا برای کسی که مبنای سنجشش چنین باشند؛ اما این ها همه چیز نیستند.
چارلی چاپلین نوشته است: ” آموخته ام که با پول مي شود خانه خريد ولي آشيانه نه، رختخواب خريد ولي خواب نه، ساعت خريد ولي زمان نه، مي توان کتاب خريد ولي دانش نه، خانه خريد ولي زندگي نه و بالاخره، مي توان قلب خريد، ولي عشق را نه. آموخته ام که تنها کسي که مرا در زندگي شاد مي کند کسي است که به من مي گويد: تو مرا شاد کردي. آموخته ام که مهم نيست که زندگي تا چه حد از شما جدي بودن را انتظار داشته باشد، همه ی ما احتياج به دوستي داريم که لحظه اي با وي به دور از جدي بودن باشيم.”
چارلی درست گفته؛ چیز های دیگری را هم باید به لیست فاکتور های خود برای ازدواج اضافه کنیم. برای ازدواج در وهله ی اول، ما می بایست به دنبال شریکی باشیم که زمانی که با او در خلوت هستیم، دیگر هیچ چیز جدی نباشد. طراوت زندگی، شادابی روان، احساس خوشبختی به ارمغان می آورد. چیز های زیادی می تواند این طراوت را از ما بگیرد که مهم ترین آنان، شریک زندگی ماست.
تصور کنید برای کمک خرجی خانه و برداشتن باری از دوش آقا، مشغول به کار در دفتری شده اید که تلفن های زیادی را پاسخگویی می کنید. در این میان شوهر شما هر نیم ساعت تماس گرفته ضمن اخلال در امور کاری شما که بار ها هم به خاطرش توبیخ شده اید، مدام می پرسد: “کجایی؟ چی کار می کنی؟ آروم تر حرف بزن، دوست ندارم غریبه صداتو بشنوه و غیره” اگر هم بر حسب اتفاق یک بار جواب او را ندهید، با ذهن شکاکش به آنجا آمده و با همکار شما درگیریِ لفظی یا فیزیکی ایجاد می کند. بعد از کار، سراسیمه باید شامی را آماده کنید که قرار است به خاطر زیاد بودن نمکش مورد ملامت شوهرتان واقع شوید.
همان شاهزاده سوار بر اسب سفید که به همه چیز شک دارد، به شما اعتماد ندارد، مدام شما را چک می کند، همش از ظاهر و اخلاق شما ایراد می گیرد، حرمت والدین خود و شما را نگه نمی دارد، سر هر مورد کوچکی قشقرق به راه می اندازد، حاضر نیست برای بر طرف کردن کدورت ها عذر خواهی کند، با هزار التماس شما هم پیش روانشناس نمی آید، به احساسات شما اهمیت نمی دهد و حتی پیش از خواب یک دوش ساده نمی گیرد که بوی گند عرقش، شما را آزار ندهد. آیا شما نام این ازدواج را خوشبختی می گذارید؟ خوشبختی بخورد توی سر مدیر فنی همین سایت، آیا حتی می شود از این زندگی اندک رضایتی داشت؟ آیا به هر قیمتی حاضر هستید که وارد چنین ازدواجی شوید؟ پس باید با نشانه هایی که می تواند زندگی مشترک را به این نقطه برساند آشنا شده و متاسفانه دست رد به سینه ی خواستگاری که چنین نشانه هایی دارد بزنید.
نشانه هایی که باید در خواستگار خودمان به آن توجه کنیم
مسلما همه ی ما در ملاقات های اولیه سعی می کنیم تصویر خوب و زیبایی از خودمان نشان دهیم، هیچ خواستگاری به شما نخواهد گفت که بد اخلاق، یک دنده، غرغرو، ایراد گیر، عصبانی، کینه ای، پرخاشگر و غیره است. اما ممکن است نشانه های آن را از خود بروز دهد. مسلما همه ی ما گاهی جوش می آوریم، خلقمان پایین می آید، در شرایط سخت قرار می گیریم و ممکن است رفتاری از ما سر بزند که مورد پسند نباشد اما برای ازدواج (که صحبت یک عمر زندگی است) کمی حساس باشید. رفتار خواستگارتان پای تلفن، برخوردش با پیشخدمت رستوران و زمانی که راجع به فرد دیگری صحبت می کند را به خوبی زیر نظر بگیرید.
- آیا او به پدر و مادر خود، زمانی که پیش آن ها نیست هم احترام می گذارد؟ اگر نمی گذارد، بعد از ازدواج منتظر نباشید تا والدین شما را محترم بشمارد، در کل توجه کنید که رفتار وی در کنار آدم ها با پشت سر آن ها چقدر تفاوت می کند.
- آیا او با گارسون رستوران خوش برخورد است؟ آیا اگر غذا مشکلی دارد محترمانه برخورد می کند؟ اگر نمی کند انتظار نداشته باشید بعد از ازدواج با شما مهربان باشد و خطا ها و اشتباهات شما را با برخوردی مثبت به شما گوشزد کند.
- در هنگام رانندگی چطور؟ آیا در مواجهه با راننده ای که به یک باره جلوی او پیچیده، الفاظ زشتی بیان می کند؟ اگر چنین است انتظار نداشته باشید که بعد از ازدواج با شما به رسم ادب سخن بگوید و کلماتش را مودبانه انتخاب کند.
- آیا او مدام با شما تماس میگیرد و به بهانه ی حال و احوال از موقعیت مکانی شما جویا می شود؟ اگر چنین است این رفتار (مانند تقریبا تمامی عادت های دیگر) می تواند بعد از ازدواج، شدت بگیرد و شما را آزار دهد.
- آیا او نسبت به همه چیز مشکوک است؟ مثلا این تفکرات که “عده ای در حال کنترل همه کشور ها هستند” یا “این ها همه برنامه های از پیش تعیین شده برای سرنوشت انسان هاست” را از زبان او می شنوید؟ افکار پر از شک چنین فردی بعد از ازدواج می تواند مسقیما به سمت شما برگردانده شود و مدام به شما شک کند.
- آیا او برای هر چیزی در زندگی، ایده آل ها، الگوها و استاندارد های خاصی دارد؟ جدای از آن که وجود چنین خصیصه هایی می تواند برای رسیدن به موفقیت های شغلی، مالی و غیره مفید باشد اما این امکان نیز وجود دارد که او استاندارد های مشخصی هم برای همسر ایده آل خود داشته باشد. خودتان را گول نزنید، شما هرگز دقیقا منطبق با استاندار های شخص دیگری نیستید.
- آیا او از روابط پیشین شما زیاد سوال می پرسد؟ دقت داشته باشید که گذشتهء هر کس فقط و فقط مربوط خود اوست، هیچ کس حق ندارد در باره گذشته ی شما قضاوت کند. اگر خواستگار شما، مدام در این باره سوال و جوابتان می کند، این نشانه را جدی بگیرید.
- آیا او بار ها دیر به سر قرار آمده و یا این که کلا وقت شناس نیست؟ توضیح او در این مورد چه بوده؟ حتما که ممکن است گاهی اتفاقی بیفتد که کسی دیر به قرار خود برسد اما اگر خواستگارتان همیشه دیر می آید، می تواند نشان از این باشد که اولویت های مهم تری در زندگی دارد.
- آیا تا به حال دیده اید که از شخصی عذرخواهی کرده باشد؟ گرچه توجه کردن و یافتن پاسخ این نشانه کار راحتی نیست اما شریک آینده زندگی شما باید اشتباهاتش را بپذیرد و بابتشان از شما عذر خواهی کرده و با رفتار خود، اندوهتان را از دل شما در آورد.
- آیا او تا به حال شما را کتک زده؟ حتی اگر به شوخی هم چنین اتفاقی رخ داده باشد، باید پروسه خواستگاری را منتفی کرد. کسی که شما را دوست دارد هرگز آسیب رساندن به شما را تاب نخواهد آورد. حتی در حالت شوخی، حتی به شکل یک ضربه خفیف.
- آیا او سعی می کند چیز های کوچکی را در شما تغییر دهد؟ از نوع پوشش گرفته تا هر چیز دیگر؛ اگر می بینید که خواستگارتان قصد ایجاد تغییر در ظاهر یا هر چیز دیگری را در شما دارد، این نشانه را جدی بگیرید. برخی ها فکر می کنند که بعد از ازدواج می توان فردی را تغییر داد یا به اصطلاح درستش کرد. این تفکر به شدت خطرناک می باشد و سعی کنید پیش از ازدواج در این باره بیشتر اطلاعات کسب کنید.
- آیا زمانی که طولانی مدت با هم هستید، حرف برای زدن دارید؟ این نکته نیز بسیار مهم است که شما علایق و سلایق مشترک زیادی با هم داشته باشید و بتوانید در بارهء آن ها ساعت ها با هم حرف بزنید و حرف یکدیگر را بفهمید و از همکلامی با هم خسته نشوید. زوج هایی که به دلیل داشتن علایقی که نقاط اشتراک کمی با هم دارند، کمتر با یکدیگر همکلام می شوند، به سرعت دل یکدیگر را می زنند و ازدواج را با خطرهای جدی مواجه می کنند.
به چه خواستگاری جواب رد بدهیم
- خواستگاری که مدام شما را چک می کند
- خواستگاری که به شما نقد های زیادی دارد
- خواستگاری که بدون دلیل به شما شک دارد
- خواستگاری که اصرار دارد که افکار منفی خودش در مورد شما صحیح است
- خواستگاری که می خواهد شما خودتان را مطابق سلیقه ی وی تغییر دهید
- خواستگاری که مدام می خواهد از گذشته ی شما و روابط شما اطلاع پیدا کند
- خواستگاری که همیشه کار های خود را توجیه می کند و حاضر به عذرخواهی نیست
- خواستگاری که یک ایده آل از همسر مطلوب داشته و از شما می خواهد مانند آن باشید
چگونه به خواستگار پاسخ منفی بدهیم
این متن در حال ویرایش است …
روانشناس چگونه می تواند در این باره کمک کند
این متن در حال ویرایش است …