روابط بهتر با استفاده از دعواهای زن و شوهری
محققان درگیری های زن وشوهری را به عنوان راه حلی موفقیت آمیز برای تثبیت رابطه و حل مشکلات اعلام کردند .
درک مفهوم پیامهایی که زوجها هنگام نزاع در قالب پرخاشگری کلامی یا قهر به یکدیگر منتقل میکنند دارای اهمیت است. درک این مفاهیم در بادوام شدن رابطه همسران وپذیرفتن تفاوتهای یکدیگر نقش مهمی دارد .
به عقیده کارشناسان حوزه خانواده درمانی ، زبان اختلاف و دعواهای زن وشوهری نیاز به ترجمه دارد. این مسئولیت را بهتر است یکی از زوجها بر عهده بگیرد. کسی که کنترل بیشتری بر خشم خود داشته و در حل مسائل هوشمندانه عمل می کند.
دکتر براین اوگولوسکی ، خانواده درمانگر و متخصص انسان شناسی است. او درک درست از روابط پرخاشگرانه ای که هنگام اختلاف میان زوج ها شکل میگیرد را هنر تلقی کرده است. او معتقد است، زوجهایی که مهارت بیان مفاهیم را به شیوه های کارآمد آموزش ندیده اند. این مفاهیم را یا به صورت پویا در درگیریها به تصویر میکشند یا منفعلانه به صورت قهر نشان میدهند.
با این حال تحقیقات نشان می دهد. تعارضهای زن و شوهری همواره حاوی پیامهایی است. این پیامها نشان دهنده تلاش همسران برای بهتر شدن روابط و برقراری پیوندهای عاطفی میان آنهاست. پیام هایی که معمولا از سوی شنونده تعبیر نشده یا سوء برداشت می شوند .
این متخصص ادامه می دهد ، آرامش پس از طوفان های زن و شوهری ، نقطه عطفی است. زیرا شیوه برقراری ارتباطات در آن زمان بسیار مهم و حیاتی تلقی می شود . پژوهش نامبرده که بر 98 زوج جوان با درنظر گرفتن موقعیت های یکسان از نظر سن و سطح اقتصادی و فرهنگی انجام گرفت نشان داد ، درصد زیادی از همسران با به راه انداختن درگیری های خانوادگی به طور نا خواسته برای بهبود روابط تلاش می کنند .
در این پژوهش از نمونه های آزمایش خواسته شد تا پس از دعواهای خانوادگی به سوالاتی که نیت و هدف آن ها را از درگیری به چالش می کشید به درستی پاسخ دهند . در آزمونها از افراد خواسته شده بود تا به سوالاتی که در دو بعد تلاش برای ترک رابطه و تلاش برای بهبودی رابطه مطرح شده بود پاسخ دهند که اکثر افراد هدف از پرخاشگری ، قهر و درگیری های فیزیکی و کلامی را نزدیک شدن به همسر، داشتن روابط بهتر و از بین بردن اختلافات و استحکام خانواده ارزیابی کردند .
به عقیده دکتر اوگولوسکی از آنجاییکه در نزاع های زن و شوهری هیجان های منفی ، باعث ایجاد زخم های عاطفی و تنش می شوند ، زوج باهوش تر که مهارت بیشتری در حل مسئله دارد باید به ترمیم رابطه بپردازد و در آخرین دقایق مسابقه امتیازی را به نفع خانواده کسب کند . در این صورت است که زخم های هیجانی التیام پیدا کرده و لایه های پنهان روابط نادرست زوج ها که به شکل تعارضات خانوادگی بروز پیدا می کنند ، مشخص می شود . توانایی پردازش اطلاعات و سازمان دهی به خواسته ها و هدف های همسران در پایان دعوا ، فرصت مناسبی برای قدم برداشتن به سوی رابطه بهتر ، پذیرفتن اختلاف نظر ها ، درک مشکلات و پیدا کردن اهداف مشترک بیشتر می انجامد .